5 “Полезни” практики, които забавят метаболизма ви

В интернет ще намерите много статии и препоръки на здравословна тематика, които без да подозирате може да нанесат вреда на вашето здраве. Много от тези „полезни“ практики може да доведат до забавяне на вашият метаболизъм, а това не е добре особено когато се опитвате да се отървете от излишните килограми.

Как да подпомогнем нашата щитовидна жлеза

За по-доброто функциониране на метаболизма при човек значение има не само мускулатурата и мускулната маса, но и доброто функциониране на някои от жлезите в организма. Една от тези жлези е щитовидната жлеза. Нейната работа пряко се влияе от нивата на йод в организма, като ниските нива на йод не само забавят метаболизма, но и водят до редица заболявания едно от които например е гушата.

Как да подобрим здравето на сърцето си чрез кардио упражнения

Пролетта настъпва, а с това и пробуждането на тялото ни и желанието на се прочистим от натрупаните през зимата токсини, а с това и да подобрим здравето на сърдечно съдовата си система, а и цялото ни здравословно състояние.

Пролетта също така амбицира хората да започнат да правят физически упражнения, а след продължителното зимно залежаване трябва да се внимава да не се претоварва сърцето в първите дни на вашата увеличена физическа активност.

Ползите от колагена: Протеин за здрава кожа и здрави стави

Чували ли сте за колагена? Независимо дали тази думичка ви говори нещо, вие най-вероятно използвате или поглъщате колаген без да го осъзнавате, а колагенът е полезен за много части от вашето тяло и вашето здраве.

Колагенът може да се съдържа в много козметични продукти като лосиони и кремове, или да го приемате като хранителна добавка. Всички тези продукти спомагат за по-доброто здраве на вашето тяло и най-вече кожа.

Как да подсилим имунната си система

В тези тревожни времена, по време на пандемията от Ковид-19 много хора се стресират и тревожат от постоянно облъчващите ни с негативни новини медии. А както знаем, стресът е един от основните фактори понижаващ значително защитните сили на имунната ни система.

За какво е полезен течният хлорофил


Нейчър Съншайн са създали течният хлорофил, за да подобрят пречистването на кръвта в човешкият организъм, като за целта се ползва хлорофилът – зеленият пигмент на растенията отговорен за усвояването на слънчевите лъчи и превръщането им в подходяща за хранене енергия, чрез процеса наречен фотосинтеза.  Хлорофилът подпомага тялото ви на молекулярно и клетъчно ниво, подобрява кръвообращението, здравето на червата, храносмилането и имунната система и укрепва здравите клетки.

Как да се грижим добре за ставите си

Всяка година милиони хора по света страдат от проблеми със ставите, а коляното като една от най-важните стави и най-натоварвана страда от износване и травми при неправилна грижа от ваша страна. Никога не е късно да започнете да обръщате повече внимание на здравето на вашите стави и като цяло на опорно-двигателната си система.

13 Начина за Детокс на тялото ви

Споделяме света с милиарди други хора, земята вече силно е индустриализирана. Замърсяването с токсини е навсякъде около нас – водопроводни тръби, пластмасови съдове и опаковки, масово отглеждани зеленчуци, козметика, лекарства, замърсен въздух или с други думи казано, на където и да се обърнем ни дебнат вредни токсични вещества.

Как Коензим Q10 помага за здравето на вашето сърце

Ефектите предизвикани от Коензим Q10 са широко изследвани от учените вече над 55 години, след като този коензим е бил открит. Известен още като убиквинон или убихинон, тази молекула често е описвана като витамино подобен антиоксидант естествено произвеждан от човешкото тяло.