Да се погрижим за здравето на нашата жлъчка

Кои са причините за заболявания на жлъчния мехур:
- недохранване, „хранителна промискуитет“, органът не успява да се адаптира и да „преработи“ всичката съвременна храна, наситена с трансмазнини, която постъпва в организма
Тук основният виновник са продуктите в супермаркетите, които не се развалят и са изключително богати на калории, но реално нямат почти никаква хранителна стойност (минимално съдържание на витамини и минерали) и са в примамливи, лъскави опаковки.
- липса на здравословни мазнини: витамини Е, D, Омега3, Лецитин, Коензим Q10.
Хората често използват рафинирано олио, които не трябва нито да се консумира сурово (например в салати, хумус, пастети и т.н.), а още по-малко пък да се пържи и готви с него. Необходимо е да бъде заменено със здравословни мазнини, със студено пресовано олио като зехтина, шарлана и кокосовото масло в умерени количества.
Важно е да се отбележи, че рибите отглеждани в рибниците не съдържат почтни никаква Омега 3 мазнина. Вместо тях,предпочтайте уловените в океана/морето риби или пийте редовно хранителни добавки, съдържащи концентрирана и качествено извлечена Омега 3.
- неспазването на никаква хигиена в хранененто. Яде се безразборно, каквото и да е, в хаотични часове като храната не се дъвче или пък се пият течности по време или на края храненето, което по този начин се разреждат стомашните сокове, което допълнително утежнява храносмилателните процеси.
- липса на вода, неспазване на питеен режим. Жлъчката се съставлява от 90% вода и когато малко или никаква вода не постъпва редовно в организма, това определено се отразява негативно върху работата на този орган.
- слаба или несъществуваща физическа активност и заседнал начин на живот
- стрес, който винаги води до образуването на различни спазми. Заради него, свиването на хранопроводния сфинктер и изтичането на жлъчката е нарушено.

Към симптомите, указващи проблеми с жлъчката се причисляват тъмната урина, светли на цвят изпражнения, липсата на енергия и бързата умора, необясними сърбежи, киселини след хранене, оригване на горчиво даже загниващо и др.

Какво може да направи за да поддържаме здравето на жлъчния мехур:
- промяна в диетата като включите в нея качествени протеини, полезни мазнини, бавноусвоими въглехидрати
- консумирайте повече фибри тоест повече сурови плодове и зеленчуци обезателно преди или най-рано два часа след хранене
- важно е да се отбележи, че горчивите на вкус билки и зеленчуци определено са приятели на жлъчката
- нормализиране на приема на вода през деня, както и подобряване качеството на съня

НСП продукти в защита на жлъчния мехур:
- Холестер-Рег, комплекс на базата на артишок: 1 капсула × 2 пъти
- Лецитин подходящ за всеки и винаги. Лецитинът елиминира жлъчните камъни, премахва лошия холестерол. 2 капсули х 3 пъти на ден.
- Локло като комплекс, съдържащ разтворими и неразтворими фибри, помага на работата на всяка от система в организма. Свързва се с лошия холестерол и го извежда от организма.

Профилактика срещу злокачествени заболявания на храносмилателния тракт:
- Пре- и пробиотик „Бифидофилус Флора Форс“, подходящ за всяка възраст и за здравето на чревния микробиом
- Хлорофил, които освен всички други полезни своиста, стимулира производството на жлъч и нейния поток, предотвратява гнилостните процеси в червата
Комплекс „Чревно изграждане“ специално създаден букет от нутриенти и билки за възстановяване и поддържане здравето на храносмилателната система

В случай на остранен жлъчен мехур
Ако не се подобрят хигиените навици, приема на вода и качеството на съня, съществува реален риск от образуване на камъни в жлъчните пътища
Остраняването на жълчката представлява допълнителна работа и съответно натоварване за пакреаса, с всичките странични ефекти, които може да се почувстват
При липсата на жълчка се намаля имунната защита на тялото срещу вирусите и други патогени микроорганизми. В този случай силно се препоръчва постоянния прием на програма за доброто функциониране на стомашно-чревният тракт, антипаразитна програма и детокс програма на организма.
Примерна програма при отстранен жлъчен мехур: Лецитин 2 капсули × 3 пъти на ден, Локло сутрин на гладно, комлекс „Пърфект айз“ 1 капсула × 3 пъти на ден, Супер Омега 3 1 капсула х 3 пъти на ден, Течен хлорофил 1 с. л. в 300 мл вода един час преди всяко хранене.

За изготвяне на лична програма, моля свържете се с нас!