Видовете колоидно сребро и разликата между тях

колоидно сребро нсп

Често получаваме запитвания относно качството на нашето колоидно сребро, което предлагаме в компанията Нейчър‘с Съншайн. Редовно понятия като колоиден разтвор и колоидно сребро са поставяни на едно ниво. Това, което фрапира е разликата в цената.

Но защо колоидното сребро на НСП е в пъти по-скъпо от колоидния разтвор, често продаван като колоидно сребро, което виждаме в търговията?

В тази статия ви предлагаме едно кратко обяснение относно трите вида колоидно сребро за да ви помогне да направите точния и информиран избор относно продукта, който желаете да използвате.

Всъщност колоидното сребро се дели на три вида:

Първото е това, получено по химичен път (реакция на неутрализация) - коларгол, протаргол, което заради високата си токсичност е подходящо единствено за външна употреба например в носа и за третиране на кожни проблеми. Това е вида колоидно сребро, което се продава из аптеките. След отваряне годността му е между 7 и 10 дни.

Второто е колоидното сребро, получено чрез електролиза. То е една идея по-добро от предишния вид, но за да се предотврати утаяването и слепването на заредените сребърни частици към разтвора се добавя стабилизатор. Последният е потенциално токсичен за човешкия организъм. Често това е типа сребро, което се прави в домашни условия с помощта на уред снабден с два електрода. Този тип колоидно сребро се продава от марки, които не могат да си позволят да инвестират в по-висока класа производствен процес.

Колоидното сребро на НСП е от третия тип сребро, който се води най-висококачествения вид. За разлика от първия тип, който се добива от сребърни соли, за разлика от втория вид колоидно сребро, което се получава със сребърни йони, третият вид колоидно сребро се произвежда директно от самия метал сребро. Той се смила механично на изключително фини частици. За целта се изисква особено прецизно и скъпо струващо технологично оборудване, което не всяко производствено звено може да си позволи.

Разликата в резултата е огромна: така получените микроскопични фини частици са част инертен метал, в случая среброто. Те не са производни на металните соли. Нямат заряд тъй като не са били „разбивани“ до йони и заради това не се слепват и не се утаяват. Съответно няма нужда към разтвора да се прибавя какъвто и да е стабилизатор.

Различни бактерии, вируси, гъбички залепват за повърхността на сребърните частици и така умират. Антибактериалният и антивирусен ефект на среброто е използван в църквата от векове за приготвяне на светената вода. В Индия, свещенната река Ганг никога не се е превръщала в източник на каквито и да е епидемии благодарение на високото съдържание на сребро в нейните води.

В днешно време колоидното сребро успешно се използва в борбата с вирусни и бактериални заболявания. С него няма опасност от предозиране, няма и странични ефекти. Подхожда за цялото семейство, дори и за бебетата.

Относно детското здраве, майките трябва да се боят повече от антибиотиците отколкото от колоидното сребро на НСП. Самите антибиотици може и да са ефикасни, но страничните ефекти (дисбактериоза, алергии...), които предизвикват са меко казано неприятни. Освен това, при честата им употреба може да се развие антибиотична резистентност, което може да е доста опасно в случаите, когато от действието на антибиотика зависи развоя на заболяването. В някои случаи може той да не подейства защото преди това е бил използван за лечение на хрема, за успокояване на зъби и т.н.

Пазете здравето на вашите близки и най-вече това на вашите деца като избягвате прекомерната употреба на антибиотици! Не се подвеждайте по препоръките на повечето педиатри, които искат да се презастраховат, изписвайки антибиотици за всеки случай на вашето дете. Преценяйте сериозността на положението! В много случай колоидното сребро на НСП блокира развитието на вирусните инфекции и не се стига до антибиотични крайности за това имайте винаги под ръка една бутилка от този ценен продукт в семейната аптечка.

Получете повече информация относно Колоидното сребро на НСП ТУК !