Чудният комплекс "Грипайн с протектори" на НСП

gripain s protektori nsp bulgaria nature's sunshine

Грипайн с протектори на Нейчър‘с Съншайн съдържа концентрат от ценните вещества, наречени „проантоцианидини“ или за кратко ПАК, извлечени от гроздови семки и от кората на морски бор.

Проантоцианидините (ПАК) се считат за високо бионаличен, водоразтворим клас флавоноиди с несравнима антиоксидантна способност. Тези хранителни вещества дават така характерния червеникаво-лилав цвят на някои плодове и зеленчуци. Установено е, че като антиоксиданти ПАК са 50 пъти по-силни от витамин Е и 20 пъти по-силни от витамин С. Те са способни да преминават кръвно-мозъчната бариера и могат да останат в кръвния поток до 72 часа след приема, за да предпазят мозъка и централната нервна система от уврежданията на свободните радикали.

Многобройни клинични проучвания подкрепят използването на проантоцианидини за лечение на микроциркулаторни нарушения, свързани с разширени вени, подобрявайки както притока на кръв, така и здравето на кръвоносните съдове. ПАК спомагат за повишаване на вътреклетъчните нива на витамин С и намаляват пропускливостта на капилярите, подобрявайки тяхната цялост и еластичност, предотвратявайки образуването на синини. ПАК също помагат за укрепване на мембраните на червените кръвни телца. Други изследвания показват, че проантоцианидините (ПАК) са важен компонент в превенцията на сърдечно-съдови заболявания, особено коронарна тромбоза и ранна атеросклероза. Установено е, че тези вещества също така са способни да инхибират окисляването на LDL холестерола в кръвния поток, като по този начин възпират образуването на плака по артериалните стени.

Проантоцианидините играят важна роля в защитата от разпад на колагена, най-разпространения протеин в тялото. Колагенът е основният материал във функционалните течности, слузестата лигавица на някои органи и съединителната тъкан, включително хрущялите, връзките, сухожилията и лигавицата на кръвоносните съдове. ПАК укрепват колагеновите структури и предотвратяват увреждането на колагена, като по този начин забавят процеса на стареене на кожата и намаляват риска от появата на рак, предизвикан от свободните радикали или от прекомерното излагане на слънце.

Проучванията показват, че ПАК се борят с възпалението, намалявайки болката при подути стави и подобряват гъвкавостта на ставите при страдащите от артрит и ревматизъм. Установено е, че ПАК дори подпомагат възстановяването на атлети, подложени на напрегнати тренировки и състезания.

Що се отнася до зрението, проантоцианидините (ПАК) помагат за предотвратяване на капилярно кървене и образуването на плаващи съдове и спомагат за намаляване на диабетната ретинопатия.

Изследванията показват, че тези вещества защитават черния дроб и могат също да намалят производството на липофусцин, страничен продукт от увреждането на мазнините и протеините от свободните радикали, които могат да се натрупват в мозъка и сърцето, както и в кожата, причинявайки „чернодробни петна“.

PAC повишават имунитета и е доказано, че намаляват честотата и тежестта на настинките и алергиите, особено сенната хрема, като противодействат на производството на хистамин при алергичните реакции. Други изследванията отново показват, че ПАК могат дори да помогнат за намаляване на риска от появата на онкологични заболявания.

Задълбочени европейски изследвания не показват никакви неблагоприятни странични ефекти от приема на проантоцианидин под формата на биологично-активна добавка, дори и след десет години редовна употреба.

Екстрактът от гроздови семки съдържа най-мощния проантоцианидин, В2-3-0 галат. Този екстракт съдържа специфични антимикробни, имуностимулиращи и чернодробни защитни свойства в концентрация от 95% проантоцианидини.

Проведено е контролирано клинично проучване за определяне на ефекта от проантоцианидините, извлечени от гроздовите семки над зрението върху група от 100 участници без офталмологични нарушения. Половината от групата са получавали 200 мг дневно ПАК в продължение на 5 седмици, докато другата половина (контролна група) получава единствено плацебо. Резултатите са показали, че тези, приемащи ПАК, проявяват много по-голяма устойчивост при силна светлина и отблясъци от тези в контролната група. Авторите на изследването заключават, че ПАК подобряват притока на хранителни вещества към ретината чрез стимулиране на микроциркулацията.

Екстрактът от борова кора притежава богат запас от проантоцианидини, както и други водоразтворими хранителни вещества. Екстрактът от борова кора съдържа високата концентрация от 85% проантоцианидини.

Според изследване, проведено в университета в Нотингам, Англия, става ясно, че проантоцианидините в екстракта от борова кора помагат за понижаване на холестерола. Други изследвания показват, че единична доза от 100 мг екстракт от борова кора подобрява здравето на мембраните на капилярните стени, позволявайки им да абсорбират по-добре витамин С, което от своя страна повишава тяхната устойчивост и цялост. Благодарение на това, не само се предодвратяват появата на синини, а също така се подобрява на кръвообращението.

Друго проучване показва, че единична доза от 20 мг екстракт от борова кора е способна да подобри съдовата чувствителност с 82%.

Чрез нови изследвания, науката тепърва ще открива какви са другите ползи от приема на тези невероятни вещества, проантоцианидините. До момента се създава впечатлението, че пълният им потенциал не е изследван основно, а настоящите анализи и тестове представляват само върха на айсберга.

Информационен фиш:

Име: Грипайн с протектори
Тип на продукта: Формула
Свойства: противовъзпалително, антиоксидантно
Действа на: кръвно-мозъчна бариера, кости, черен дроб, опашката на панкреаса
Помага при: стареене (превенция), артрит, синини (за предотвратяване), рак (естествена терапия), рак (превенция), диабет (тип II), замърсяване на околната среда (защита от), увреждане от свободни радикали, имунен дефицит, възпаление, лупус, макулна дегенерация, менингит, неудобство и болки, слабост на панкреаса, болест на Паркинсон, хирургия (лечение от), ваксини (детоксикация от)
Употреба: Проантоциандидините са мощни антиоксиданти, които помагат за предотвратяване на клетъчно увреждане, за което се смята, че води до появата на рак, втвърдяване на артериите и остаряване на организма. Помага при възпалителни заболявания като артрит. Профилактични дози: 1-2 таблетки х 3 пъти дневно. Ударни дози: от шест до девет таблетки дневно за определен период от време.
Предупреждения: Не са известни нежелани странични ефекти.

Всяка таблетка съдържа:
екстракт от гроздови люспи (vitis vinifera)...............50 мг
екстракт от гроздови семки (vitis vinifera)................24 мг
витамин С .................................................................10 мг
полифеноли ..............................................................20 мг
екстракт от борова кора ............................................1 мг

Съставки: калций, екстракт от броколи, екстракт от моркови, екстракт от цвекло, листа от розмарин, екстракт от корен на куркума, екстракт от градинско зеле, цитрусови биофлавоноиди (портокал и грейпфрут), хесперидин; витаминна обвивка (карнаубов восък, целулозно покритие, пречистена вода).
Помощни вещества: микрокристална целулоза, стеаринова киселина, магнезиев стеарат, силициев диоксид.

Можете да научите повече и да поръчате комплекса Грипайн с протектори на НСП тук!