Предимства и недостатъци на различните форми хранителни добавки

различната форма на добавките техните предимства и недостатъци

Организма на всеки човек е различен и реагира различно на полезните вещества. Поради тази причина марките - производители на хранителни добавки предлагат на пазара тяхната продукция под различни форми. Ето предимствата и недостатъците на най-широко разпространените видове от тях.

Tags: 

Нашите противовъзпалителни съюзници, дадени ни от природата

Какво е общото между заболявания като рак, затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания? На пръв поглед нищо, освен по-отблизо, всички са се развили и продължават да прогресират от един или повече възпалителни процеси.

Tags: 

Калцият: минералът-спасител на нашето тяло

Ако имате проблеми с ноктите, зъбите, костите, дори когато приемате различни рекламирани калциеви добавки, време е да опитате комплексът на Нейчър‘с Съншайн „Калций + вит. D“.
Но защо той да е по-различен от подобните комплекси на пазара? Може би защото тайната му се крие в най-усвоимата, бионалична форма на микронутриентите в него, т.е. хелатната, както и в правилното съотношение на калций и магнезий в една таблетка тоест 2 към 1.

Tags: 

Антигъбична кандида прогама с НСП

candida кандида програма против кандида

Гъбичките са неприятно, отравящо живота заболяване. Първоначално заболяването се проявява по кожата на краката (в гънките между пръстите). Проблемът първоначално се проявява като белене на кожата между пръстите на краката, след което се образуват мехурчета, които се пукат и така образуват пукнатини. Ако на този етап гъбичната инфекция не е излекувана, то тя мигрира към ноктите.

Tags: 

Ролята на най-често отстраняваните чрез хирургични операции органи

Ако отидете при вашия механик и той ви предложи да поправи замърсения въздушен филтър, като премахне напълно въздуха, влизащ в колата, ще отидете при друг механик. Ако той каже, че може да поправи спирачките, като премахне техния педал, ще го наречете луд, или пък ако предположи, че проблемът с гумите ще изчезне, ако просто свали колелата, ще му се присмеете.

Tags: 

Защо да предпочитаме сън на лявата страна според китайската народна медицина

да спиш на лявата страна китайска и аюрведична медицина

Според източните философии, независимо дали е индийска, китайска, тибетска или тайландска, лявата страна на тялото е напълно различна от дясната. Дори някои будистки монашески традиции включват в своите заповеди монасите да спят на лявата си страна.
Въпреки че звучи странно почивката и спането от лявата страна има много ползи за здравето.

Tags: 

Двe от (почти) неизвестните свойства на сока от алое вера

премиум сок от алое вера нсп българия

Алое вера е толкова широко използвано и предлагано на пазара на здравословни продукти, че се е превърнало в сигурен залог за всеки, който следи своя хранителен режим. Макар да е вярно, че това растение се слави с многобройни ползи за нашия организъм, от огромно значение е да се избере най-доброто качество, за да се усети по-бързо и по-дълбоко ефектът му.

Tags: 

Синдрома на пропускливите черва и ГМО царевицата

vrazkata s gmo carevicata i propusklivite cherva

Учени от "Монсанто" (световната биотехнологична компания, която контролира голяма част от хранителните продукти и съответно косвено нашето здраве) са успели да интегрират ген в царевицата, който я кара да произвежда свой собствен инсектицид. Да, ген на малка бактерия на име Bacillus thuringiensis се използва за да образува царевицата ендотоксини, които предизвикват пропускливост в стомасите на насекомите, които я нападат като в крайна сметка това ги убива.

Tags: 

Светлина върху продукта "Лецитин" на НСП

лецитин био нсп българия нейчър'с съншайн

Лецитинът, известен също като фосфатидилхолин, присъства във всяка клетка на тялото, но е концентриран главно в мозъка, сърцето, черния дроб и бъбреците. Клетъчните мембрани, които позволяват на хранителните вещества да влизат и излизат от клетката, са съставени предимно от лецитин.

Tags: 

Ето какво се случва във вашето тяло ако гладувате 72 часа

ползите от гладуването нсп

12 часа след последното хранене започва отделяне на хормони на растежа. Тези хормони спомагат за изгарянето на мазнини, граденето на мускулна тъкан и забавят стареенето. Детският организъм произвежда активно хормони на растежа, но след 30 годишна възраст тяхното производството значително спада.

Tags: 

Холистичен протокол за лечение на тиреоидитът на Хашимото

алтернативен протокол за лечение на хашимото

Болестта на Хашимото е най-честата причина за хипотиреоидизъм (ниска активност на щитовидната жлеза). Става въпрос за автоимунно заболяване, при което имунната система атакува жлезата, отговорна за производството на тиреоидни хормони. Тъй като 90% от хората, диагностицирани с хипотиреоидизъм, притежават антитела в кръвта срещу тъканта на щитовидната жлеза, Хашимото се оказва най-честата причина за хипотиреоидизъм.

Tags: 

Светлина върху комплекса Ашваганда на Нейчър‘с Съншайн

nsp bulgaria ashwagandha

Ашваганда (Withania somnifera)

Ашваганда, понякога наричана зимна череша или индийски женшен, заради огромното си значение в аюрведичната медицина, се смята за адаптогенна билка с подмладяващи свойства, полезна в лечението на многобройни и разнообразни заболявания.

Tags: 

Да се погрижим за здравето на нашата жлъчка

Кои са причините за заболявания на жлъчния мехур:
- недохранване, „хранителна промискуитет“, органът не успява да се адаптира и да „преработи“ всичката съвременна храна, наситена с трансмазнини, която постъпва в организма

Масажният гел „Тай Фу“: истинска аптечка за първа помощ в един флакон

gel masaj tei fu tai fu nsp bulgaria bg

Масажният гел Тай-Фу се оказва многофукнционална аптечка за първа помощ за цялото семейство. Ето какво споделя една клиентка за този продукт на НСП:

"Винаги вземам Тай-Фу с мен на път, на тренировка, на басейн, на ваканция край морето. Замества една трета от комплекта за първа помощ.

Първото, е страхотен гел за масаж, но неговите употреби далеч не се изчерпват с това.

Tags: 

Видовете колоидно сребро и разликата между тях

колоидно сребро нсп

Често получаваме запитвания относно качството на нашето колоидно сребро, което предлагаме в компанията Нейчър‘с Съншайн. Редовно понятия като колоиден разтвор и колоидно сребро са поставяни на едно ниво. Това, което фрапира е разликата в цената.

Но защо колоидното сребро на НСП е в пъти по-скъпо от колоидния разтвор, често продаван като колоидно сребро, което виждаме в търговията?

Tags: 

Чудният комплекс "Грипайн с протектори" на НСП

gripain s protektori nsp bulgaria nature's sunshine

Грипайн с протектори на Нейчър‘с Съншайн съдържа концентрат от ценните вещества, наречени „проантоцианидини“ или за кратко ПАК, извлечени от гроздови семки и от кората на морски бор.

Tags: 

Светлина върху прекрасната „Имунна формула“ на НСП

immunitet podsilvane lechenie imunna formula nsp nature's sunshine bulgaria

Комплексът "Имунна формула" е мощен съюзник за укрепване на нашата имунна система и ускоряване на нейния отговор. Във неговата формула се съдържат бета-глюкани, вещества, 200 пъти по-силни за стимулиране на имунната система от ехинацеята. Бета-глюканите повишават общия имунитет и засилват устойчивостта към инфекции чрез активиране на имунните клетки, като основното им действие се фокусира върху макрофагите, които буквално разкъсват патогените организми.

Tags: 

Кажи ми откъде започва да побелява косата ти, за да ти кажа кой орган не работи добре

pobeliavane na kosata beli kosi zdrave organi

Всъщност къде започвате да имате сиви или бели коси е показател за здравословното състояние на някои органи. За да научите повече какво тялото се опитва да ви каже, когато видите бели коси и как да възстановите естествената им пигментация и да ги сведете до минимум, разговаряхме на тази тема с д-р по китайска медицина, Дауей Гуо.

„Знаем, че здравето на вътрешните органи на човека също се отразява в неговия външен вид“, казва д-р Гуо. „Например, ако човек започне да побелява от върха на главата, близо до челото, това значи, че далакът или стомахът му не работят пълноценно.“

Tags: 

Мангустин за кожата: механизми против стареене

mangustin predpazva ot stareene na kojata i tialoto

Докато учените изолират различни биоактивни съединения от мангустина в опит да идентифицират тези, които са най-полезни за здравето и красотата, неотдавнашно проучване в Индонезия установи, че екстрактът от кожата на мангустин превъзхожда ползите на лабораторно отделни съединения и то в много отношения.

Tags: 

Хлорофилът: зеленото чудо от природата

Съвременните научни изследвания показват многобройни и разнообразни ползи за здравето от приема на диета с високо съдържание на хлорофил. Последният е отличен източник на витамини А, С, Е и К, като същевременно е богат на много антиоксиданти и минерали като магнезий, желязо, калций и калий.

Tags: 

Страници