Защо да предпочитаме сън на лявата страна според китайската народна медицина

да спиш на лявата страна китайска и аюрведична медицина

Според източните философии, независимо дали е индийска, китайска, тибетска или тайландска, лявата страна на тялото е напълно различна от дясната. Дори някои будистки монашески традиции включват в своите заповеди монасите да спят на лявата си страна.
Въпреки че звучи странно почивката и спането от лявата страна има много ползи за здравето.

Tags: 

Двe от (почти) неизвестните свойства на сока от алое вера

премиум сок от алое вера нсп българия

Алое вера е толкова широко използвано и предлагано на пазара на здравословни продукти, че се е превърнало в сигурен залог за всеки, който следи своя хранителен режим. Макар да е вярно, че това растение се слави с многобройни ползи за нашия организъм, от огромно значение е да се избере най-доброто качество, за да се усети по-бързо и по-дълбоко ефектът му.

Tags: 

Синдрома на пропускливите черва и ГМО царевицата

vrazkata s gmo carevicata i propusklivite cherva

Учени от "Монсанто" (световната биотехнологична компания, която контролира голяма част от хранителните продукти и съответно косвено нашето здраве) са успели да интегрират ген в царевицата, който я кара да произвежда свой собствен инсектицид. Да, ген на малка бактерия на име Bacillus thuringiensis се използва за да образува царевицата ендотоксини, които предизвикват пропускливост в стомасите на насекомите, които я нападат като в крайна сметка това ги убива.

Tags: 

Светлина върху продукта "Лецитин" на НСП

лецитин био нсп българия нейчър'с съншайн

Лецитинът, известен също като фосфатидилхолин, присъства във всяка клетка на тялото, но е концентриран главно в мозъка, сърцето, черния дроб и бъбреците. Клетъчните мембрани, които позволяват на хранителните вещества да влизат и излизат от клетката, са съставени предимно от лецитин.

Tags: 

Ето какво се случва във вашето тяло ако гладувате 72 часа

ползите от гладуването нсп

12 часа след последното хранене започва отделяне на хормони на растежа. Тези хормони спомагат за изгарянето на мазнини, граденето на мускулна тъкан и забавят стареенето. Детският организъм произвежда активно хормони на растежа, но след 30 годишна възраст тяхното производството значително спада.

Tags: 

Холистичен протокол за лечение на тиреоидитът на Хашимото

алтернативен протокол за лечение на хашимото

Болестта на Хашимото е най-честата причина за хипотиреоидизъм (ниска активност на щитовидната жлеза). Става въпрос за автоимунно заболяване, при което имунната система атакува жлезата, отговорна за производството на тиреоидни хормони. Тъй като 90% от хората, диагностицирани с хипотиреоидизъм, притежават антитела в кръвта срещу тъканта на щитовидната жлеза, Хашимото се оказва най-честата причина за хипотиреоидизъм.

Tags: 

Светлина върху комплекса Ашваганда на Нейчър‘с Съншайн

nsp bulgaria ashwagandha

Ашваганда (Withania somnifera)

Ашваганда, понякога наричана зимна череша или индийски женшен, заради огромното си значение в аюрведичната медицина, се смята за адаптогенна билка с подмладяващи свойства, полезна в лечението на многобройни и разнообразни заболявания.

Tags: 

Да се погрижим за здравето на нашата жлъчка

Кои са причините за заболявания на жлъчния мехур:
- недохранване, „хранителна промискуитет“, органът не успява да се адаптира и да „преработи“ всичката съвременна храна, наситена с трансмазнини, която постъпва в организма

Масажният гел „Тай Фу“: истинска аптечка за първа помощ в един флакон

gel masaj tei fu tai fu nsp bulgaria bg

Масажният гел Тай-Фу се оказва многофукнционална аптечка за първа помощ за цялото семейство. Ето какво споделя една клиентка за този продукт на НСП:

"Винаги вземам Тай-Фу с мен на път, на тренировка, на басейн, на ваканция край морето. Замества една трета от комплекта за първа помощ.

Първото, е страхотен гел за масаж, но неговите употреби далеч не се изчерпват с това.

Tags: 

Видовете колоидно сребро и разликата между тях

колоидно сребро нсп

Често получаваме запитвания относно качството на нашето колоидно сребро, което предлагаме в компанията Нейчър‘с Съншайн. Редовно понятия като колоиден разтвор и колоидно сребро са поставяни на едно ниво. Това, което фрапира е разликата в цената.

Но защо колоидното сребро на НСП е в пъти по-скъпо от колоидния разтвор, често продаван като колоидно сребро, което виждаме в търговията?

Tags: 

Чудният комплекс "Грипайн с протектори" на НСП

gripain s protektori nsp bulgaria nature's sunshine

Грипайн с протектори на Нейчър‘с Съншайн съдържа концентрат от ценните вещества, наречени „проантоцианидини“ или за кратко ПАК, извлечени от гроздови семки и от кората на морски бор.

Tags: 

Светлина върху прекрасната „Имунна формула“ на НСП

immunitet podsilvane lechenie imunna formula nsp nature's sunshine bulgaria

Комплексът "Имунна формула" е мощен съюзник за укрепване на нашата имунна система и ускоряване на нейния отговор. Във неговата формула се съдържат бета-глюкани, вещества, 200 пъти по-силни за стимулиране на имунната система от ехинацеята. Бета-глюканите повишават общия имунитет и засилват устойчивостта към инфекции чрез активиране на имунните клетки, като основното им действие се фокусира върху макрофагите, които буквално разкъсват патогените организми.

Tags: 

Кажи ми откъде започва да побелява косата ти, за да ти кажа кой орган не работи добре

pobeliavane na kosata beli kosi zdrave organi

Всъщност къде започвате да имате сиви или бели коси е показател за здравословното състояние на някои органи. За да научите повече какво тялото се опитва да ви каже, когато видите бели коси и как да възстановите естествената им пигментация и да ги сведете до минимум, разговаряхме на тази тема с д-р по китайска медицина, Дауей Гуо.

„Знаем, че здравето на вътрешните органи на човека също се отразява в неговия външен вид“, казва д-р Гуо. „Например, ако човек започне да побелява от върха на главата, близо до челото, това значи, че далакът или стомахът му не работят пълноценно.“

Tags: 

Мангустин за кожата: механизми против стареене

mangustin predpazva ot stareene na kojata i tialoto

Докато учените изолират различни биоактивни съединения от мангустина в опит да идентифицират тези, които са най-полезни за здравето и красотата, неотдавнашно проучване в Индонезия установи, че екстрактът от кожата на мангустин превъзхожда ползите на лабораторно отделни съединения и то в много отношения.

Tags: 

Хлорофилът: зеленото чудо от природата

Съвременните научни изследвания показват многобройни и разнообразни ползи за здравето от приема на диета с високо съдържание на хлорофил. Последният е отличен източник на витамини А, С, Е и К, като същевременно е богат на много антиоксиданти и минерали като магнезий, желязо, калций и калий.

Tags: 

Малките чудеса на връзката майка - бебе, които започват още от бременността

добавки за бременност бременни жени

Знаете ли, че по време на бременността клетките на бебето мигрират в кръвообращението на майката, след което се връщат обратно към него? Този процес се нарича "фетален-майчин микрохимеризъм".

Tags: 

Тайният Свещен солфеж, който лекува тялото и душата

тайния забравен солфеж лекува душата

Честотите на "свещения солфеж", наричан още "древния солфеж", представляват древна шестнотна тонова стълбица, която е била използвана в религиозната и църковна музика. Смята се, че въпросната стълбица отразявала оригиналните честоти на григорианските песнопения.

Tags: 

Духовните причини за появата на епидемиите

духовните причини за появата на корона вируса и епидемиите

Според науката в наше време е налице преместване на причините за заболяване и смърт от заразни (инфекциозни) към хронични незаразни (неинфекциозни) заболявания. Сърдечно-съдовите заболявания, диабетът, злокачествените новообразувания и хроничните респираторни болести са с разширяващ се обем на разпространение – в глобален и в национален мащаб. Хроничните незаразни болести, които доминират в болестната картина на света, се считат за „болести на благоденствието“ и „високия стандарт на живот“ на хората. Те преобладават в развитите страни с високи доходи, макар разпространението им в развиващите се страни с ниски доходи (с традиционни инфекциозни заболявания като туберкулоза, ХИВ, СПИН, малария и др.) постепенно да се увеличава.

Tags: 

Пау-пау: природната химиотерапия в борба с рака

Asimina triloba, повече известно като „Пау-Пау“, е малко широколистно дърво, растящо в Северна Америка. Неговите листа, клонки и кора са много богати на вещества, наречени „ацетогенини“.

Изготвяне на персонална програма

Изготвяне на персонална програма с природните продукти на компания Нейчър Съншайн САЩ

Огромният асортимент на компания Нейчър Съншайн дава възможност за лечение на най-различни по рода си заболявания. Даже и на такива, пред които медиците са вдигнали ръце.

Страници